torstai 10. maaliskuuta 2016

Tähtäimessä oma turbo

Tässä tekstissä paljastan hieman sitä, missä vaiheessa meidän koirasuunnitelmat eli käyttölinjaisen englanninspringerspanielin pennun hankita on. :) 

Olemme siis hankkimassa käyttölinjaista spanielia avopuolisoni metsästyskoiraksi. Spanieli on ylösajava ja noutava lintukoira. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että spanieli tutkii  metsästäjän edellä tietyllä kuviolla maastoa ja linnun löydettyään osoittaa sen metsästäjälle, joka valmistautuu ampumaan. Sitten spanieli ajaa linnun esiin metsästäjän ammuttavaksi, pysähtyy laukauksen ajaksi ja vasta luvan saatuaan noutaa linnun metsästäjälle. Ei siis todellakaan mikään yksinkertaisin prosessi, mutta toimiessaan spanieli on korvaamaton apu metsästäjälle. Spanielien kanssa metsästetään hyvin monenlaista riistaa, pääasiassa kanalintuja (sepelkyyhky, fasaani, peltopyy, riekko, metso, teeri, pyy), mutta spanielin kanssa voi harrastaa myös vedestä noutoa alkusyksystä (sorsa yms vesilinnut) sekä jäniksen, supikoiran ja ketun metsästystä. Juuri monipuolisuuden vuoksi käyttölinjainen spanieli onkin valikoitunut meidän roduksemme.  

Meillä koirasuunnitelmat ovat jo siinä vaiheessa, että olemme löytäneet kolme kasvattajaa, joille on tämän vuoden aikana tulossa käyttölinjaisen spanielin pentuja. Olemme olleet kasvattajiin yhteydessä ja tarkoitus on vierailla jokaisen kasvattajan luona. Kasvattajia tai kenneleitä en tässä blogissa paljasta ennen kuin olemme valinneet kennelin, josta koiran otamme ja ennen kuin he ovat myös valinneet meidät. Toisin sanoen voi olla, että kennel selviää vasta tulevan pennun nimestä, jos en aiemmin saa lupaa julkaista tulevan pennun kasvattajaa tai se ei muutoin tunnu sopivalta. 

Käyttölinjainen englanninspringerspanieli (Kuva: English Springer Spaniel Club) Ensimmäisen kasvattajan luona vierailin jo viime viikolla ystäväni kanssa. Avopuolisoni ei päässyt tälle vierailulle mukaan. Tämä oli todella harmillista, sillä kyseisellä kasvattajalla on periaate, että hän haluaa tavata koko perheen, ennen kuin he voivat edes ajatella myyvänsä pennun perheeseen. Muilta osin vierailu sujui todella hyvin, kasvattajan koirat olivat kilttejä ja todella suloisia. Myös kasvattajan kanssa juttu luisti ja ajatukset menivät yksiin. Pelkästään minun kertomani perusteella avopuolisoni sanoi, että voisimme ottaa pennun täältä. Haluan kuitenkin käydä vielä kahdessa muussakin kennelissä ja lisäksi mennä tähän ensimmäiseen toistamiseen vielä Janin kanssa, ennen kuin teemme päätöksen, että mistä kennelistä pennun otamme. 

Onnistunut nouto! (Kuva: felsteadgundogs.com/historyofspringer.htm)

Tänä viikonloppuna meidän piti mennä käymään yhdessä kennelissä koko porukalla eli minä, Jani ja tämä ystävämme, jonka kanssa kävin ensimmäisessäkin kennelissä. Tämä reissu kuitenkin peruuntui, joten nyt olisi työn alla saada järjestettyä seuraavalle viikonlopulle mahdollisesti molempiin jäljellä oleviin kenneleihin vierailut. Mahdollisesti jopa samalle päivälle. Melkoinen tehoviikonloppu olisi siis ehkä tulossa, jos saadaan se onnistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti