maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ulkoilua

Tämän blogin aloituksessa mainitsin ohimennen, että vaikka tämä blogi tuleekin keskittymään paljon koiran hankintaan ja sen koulutukseen, niin myös kissamme Pulla tulee näyttelemään täällä omaa rooliaan. Tänään Pulla sai blogiin oman sivun ja tänään kävimme myös ulkoilemassa sen kanssa. :)

Pulla on siis sisäkissa, jonka kanssa ulkoillaan valjaissa aina silloin tällöin. Nyt täytyy myöntää, että sen kanssa ei olla ulkoiltu todella pitkään aikaan. Reaktio valjaiden esille kaivamiseen olikin hyvin odotettu: kissa sekosi täysin ja alkoi maukumaan ja pyörimään. Ulos pääseminen on siis Pullalle varsin mieluisaa, vaikkakin ulkona se on kissamaiseen tapaan hyvin varautunut ja kulkee lähinnä rakennusten seinien vieriä pitkin.

Tänään ulkoilu oli hieman alle tunnin mittainen. Pulla ei juuri oman kerrostalon läheisyydestä poistunut. Uskallus lähteä kauemmas talosta heikkenee selvästi, jos ulkoilua ei ole harrastettu pitkään aikaan. Yhdessä vaiheessa Pullan kanssa pääsi kulkemaan pitkiäkin matkoja, kun sen kanssa ulkoiltiin enemmän. Joskus se kulki jopa melkein kuin koira. Siitä huolimatta, kissan kanssa ulkoilu ei ole ikinä verrattavissa koiran kanssa lenkkeilyyn. Kissa kulkee paljon hitaammin, pysähtelee pitkiksi ajoiksi, haistelee ja tutkii ympäristöään, jopa enemmän kuin koira.

Pulla kohtasi tänään ulkoilunsa aikana jokusen koiran, joita tulee vastaan melkeinpä joka ulkoilulla. Jotkut koirat haluaisivat kovastikkin tehdä tuttavuutta eikä minulla sen puoleen ole mitään sitä vastaan. Pulla on tottunut koiriin pienestä asti ja se suhtautuu niihin pääasiassa hyvin. Isommat koirat ovat tietysti ongelmallisempia, mutta en ole Pullan puolesta huolissani, se osaa kyllä puolustautua ja toisaalta vetäytyä, jos tilanne käy uhkaavaksi. Useimmiten kissan kohdatessaan koiran omistajat usein pelästyvät ja vetävät herkästi koiransa heti pois kissan luota. Ehkäpä pelkona on, että kissa kynsii koiran verille, mikä tietty on mahdollista, jos tilanteessa ei toimita oikein. Mikäli koira on tottunut kissoihin tai se ei muuten ole vihamielinen, ei ole mielestäni mitään ongelmaa päästää sitä katsomaan kissaa, kunhan koiran omistaja ei päästä koiraa jahtaamaan, mikäli kissa vetäytyykin tilanteesta.


Valppaana kaivonkannella :)

Koirien lisäksi Pulla kohtasi yhden suurimmista peloistaan: lapsen. Pulla ei välitä lapsista ja varsinkin, kun ne juoksevat ja pitävät meteliä, se lähtee samantien pakoon. Tämä lapsi katseli kuitenkin Pullaa varsin hyvän matkan päästä, vaikkakin siitä huolimatta Pulla jähmettyi täysin. Lapsi oli kovin kiinnosunut kissasta ja katseli aikuisen kanssa pitkään Pullan menoa, kunnes kissa katosi näkyvistä. Nämä ihmiset toimivat tilanteessa fiksusti, aikuinen tunnisti kissan eleistä, että se pelkää ja he jatkoivat lapsen kanssa matkaansa kauempaa kiertäen. Joskus vastaan on tullut sellaisia lapsia, jotka ovat lähteneet juoksemaan huutaen kissaa kohti. Tottahan Pulla ottaa silloin jalat alleen eikä siinä oikein tee mieli alkaa lapsia ohjeistamaankaan, että lähestykää nätisti. Mieluummin lähden vain Pullan kanssa pois tilanteesta.

Tänään ulkoilu sujui kuitenkin varsin hyvin. Pulla tuntui nauttivan, vaikka ravistelikin jalkojaan, kun ne tulivat mutaisiksi märällä nurmikolla. Meidän täytyy selvästi petrata tässä asiassa ja käydä Pullan kanssa useammin ulkona. Ihan vain senkin vuoksi, että Pulla kulkisi innokkaammin ja pidempiä matkoja siihen mennessä, kun koira tulee meille. En jaksa odottaa sitä, miten Pulla reagoi, kun sen ja koiran kanssa lähdetään yhdessä ulos. :)

Pää tietysti käännetään juuri silloin pois, kun otan kuvaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti