keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Weekend in Dublin with the love of my life

Minä ja Jani Trinity Collegella

Taas on päässy viikko jo pitkälle ennen kuin ehdin istahtaa ja kirjoitella viikonlopusta. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että arki au pairina on muuttunut melkoisesti ja se aiheuttaa sen, etten iltaisin ehdi/jaksa samalla tavalla tehdä juttuja kuin ennen. Arjessa on siis tapahtunut sellainen radikaalihko muutos, että viime viikon torstaina kaikilla kolmella pojalla loppui koulu/kerho eli he ovat nykyisin kaikki päivät kanssani täällä kotona. Päivä alkaa edelleen samaan aikaan eli puoli kahdeksalta, mutta nykyisin se loppuu aikaisintaan viideltä. Ja koko päivä menee siinä, että keksii lapsille ohjelmaa, koska jos heillä ei ole koko ajan jotain järkevää tai ohjattua tekemistä, he alkavat väistämättä riitelemään. Ei kovin helppoa tämä arki siis enää, päivisin ei ole ollenkaan omaa aikaa ja koska päivä päättyy niin myöhään, niin ilta menee lähinnä levätessä (ja netflixiä töllötellessä :D). 

Tänään oli kuitenkin onneksi hieman erilainen päivä, sillä lasten setä tuli hakemaan heitä puolen päivän jälkeen. Setä vei lapset johonkin kauemmas leikkipuistoon ym ja he tulivat kotiin vasta illemmalla. Olen nyt siis saanut olla tänään koko iltapäivän yksin täällä kämpillä, olen saanut rästissä olleita vaatteita silitettyä yms. Lisäksi ehdin nyt muokkailla viikonlopun kuvia, jotta sain tämän postauksen tehtyä! 

Tämän postauksen pääaiheena on siis viime viikonloppu, jolloin rakas avomieheni Jani lennähti tänne Dubliniin minua katsomaan. Oli se aikas mahtavaa, että edes viitsi lähteä tänne saakka, kun lennotkin maksoi maltaita! Mut palataanpa alkuun eli perjantaihin... 

Jani saapui Dubliniin jo aikaisin perjantaiaamuna. Minulla oli tietysti ihan täysi työpäivä, joten lähes koko perjantaipäivän Jani joutui kuljeskelemaan yksin Dublinissa. Tuntui, että työpäivä kului tuskastuttavan hitaasti ja myös bussimatka keskustaan kesti ikuisuuden. Mutta kyllä minä sinne sitten vihdoin pääsin ja viikonloppu yhdessä saattoi alkaa! Olin varannut meille bed&breakfast-tyyppisestä paikasta huoneen. Tällä kertaa majoitus oli hieman pettymys, sijainti oli melko syrjäinen (netistä sain jotenkin sellaisen käsityksen, että paikka on todella lähellä keskustaa) eikä aamupala kuulunut majoituksen hintaan. Huone oli ihan ok, tosin osin likainen, katossa näkyi mahdollisesti hometta, osa paikoista oli rempallaan eikä tv:kään toiminut (vaikka emme me sitä olisi varmaan muutenkaan katsoneet). Illalla ja aamulla oli tosi valoisaa, koska huoneessa oli valtava ikkuna, jossa ei ollut pimennysverhoa. Lisäksi kadun äänet kuuluivat melko selvästi huoneeseen, vaikka ikkuna oli kiinni. Saimme kuitenkin ihan hyvin nukuttua ja majoitus oli ihan ok siihen nähden, että emme viettäneet huoneessa aikaa juurikaan. 

Perjantai-iltana emme tehneet oikeastaan muuta kuin kävimme syömässä. Söimme hyvin perinteiseen irlantilaiseen tyyliin O'Connell streetillä sijainneessa pubissa, Jani söi fish&chipsejä ja minä söin lohta perunamuusin kera. Ihan hyvä iltapala, sen jälkeen suuntasimmekin takaisin majapaikkaan yöunille. Lauantaiaamuna päätimme syödä aamupalan majapaikassamme. Sekin oli kuitenkin pettymys. Aamiaishuone oli katutason alapuolella, se oli pimeä eikä siellä soinut edes musiikki. Tilasimme molemmat irlantilaisen aamupalan ilman papuja. Lautanen, jonka eteemme saimme, oli todella surkea ilmestys, yksi siivu pekonia, yksi nakki sekä yksi paistettu kananmuna ja osa ruuista oli kylmiä. Kahvi oli sentään hyvää, paahtoleipää oli riittävästi ja Jani söi vielä muroja surkean lämpimän aamupalan lisäksi, jotta nälkä pysyisi kauemmin poissa. Onneksi aamupala ei maksanut kuin viisi euroa, oli se ehkä juuri ja juuri sen arvoinen. 

Aamupalan jälkeen suuntasimme keskustaan. Lauantaipäivän vietimme hyvin turistimaiseen tapaan kaupungilla kierrellen. Tässä vaiheessa täytyy muuten huomauttaa, että suurin osa tämän postauksen kuvista on Janin ottamia, siksi ne ovatkin hieman tavallista parempia (avopuolisoni harrastaa valokuvausta). Aluksi kuljimme O'Connell streetillä, sieltä kuvasatoon löysi tiensä The Spire ja pääpostitoimisto.

The Spire

Pääpostitoimisto, varsin näyttävä sellainen


O'Connellilta matka jatkui Liffey joen yli kohti Trinity Collegea. Viimeksi, kun kirjoittelin ja laitoin kuvia Dublinin keskustasta, minulla ei ollut yhtään kuvia Trinity Collegelta. No nyt niitä on, senkin edestä. :D


Me ;)
Trinity Collegelta suuntasimme kohti St. Stephen's Greeniä. Matkalla sinne käväisimme myös kansallisessa kirjastossa. Ei mikään kovinkaan hulppea nähtävyys, hieno rakennus kylläkin. :) 


Päivän aikana meitä kiusasivat ajoittaiset sadekuurot, joita pakenimme kauppakeskuksiin. Se oli kuitenkin ihan mukavaa, kiertelimme kaupoissa, lähinnä joissain erikoisliikkeissä ihailemassa tuotteita. Ennen kuin pääsimme St. Stephen's Greenille, alkoi sataa, joten menimme sen sijaan ensin St. Stephen's Greenin kauppakeskukseen. Se oli tämä varsin hulppean näköinen rakennus, josta laitoin kuvia viimeksikin, mutta pistetään nyt taas pari. :) 


Ja sama kuin yllä, mutta toisesta suunnasta :D

St. Stephen's Greeniltäkin on jälleen muutama kuva, niitä oli viimeksikin. Puistoon saapuessamme lähellä porttia oli mies, joka ruokki puluja. Hän antoi ohikulkijoillekin jotain leseitä, joilla puluja sai ruokkia (ja rahaahan hän tietysti pyysi sen jälkeen). Minä tietysti uteliaana menin ja sain kasan leseitä kädelleni. Pulut lennähtivät siihen heti. Jani otti aluksi vain kuvia, mutta lopulta pulumies sai hänetkin mukaan ja niin Jani the metsästäjäkin ruokki puluja. Jälkeenpäin meidän oli kyllä pakko palata St. Stephen's Greenin kauppakeskukseen pesemään kädet huolella, nuo linnut kun eivät ole mitään puhtaimpia eläimiä... :D


Päivä jatkui kaupungilla kuljeskellen vähän missä sattuu, esimerkiksi Temple Barin alueella. Kävimme myös välissä syömässä, jälleen pubiruokaa, mutta mikäs sen parempaa. Vähän sattumalta löysimme myös Dublinin vahamuseon, johon päätimmekin sitten mennä tutustumaan tarkemmin. Se oli ihan hyvä kokemus, aluksi varsinkin, kun pääsimme tutustumaan hieman Irlannin historiaan. Myös vahamuseon kauhuosasto oli varsin hieno, mutta sen jälkeen meno sitten vähän lässähtikin. Tässä joitain parhaita paloja vahamuseosta. :) 

Irlannin ensimmäisiä asukkeja

Viikinki

Elizabeth I

Irlannin suuren nälänhdän uhreja


Klonkku

Dracula

Hannibal Lecter


No pakko oli käydä lapsille tarkoitetussa tunnelissa :D

Maahinen :D

Simpsonit


Jokeri
Vahamuseon jälkeen suuntasimmekin majapaikkaan pienelle lepo-/huoltotauolle. Illalla kävimme vielä syömässä Temple Barin alueella. 

Sunnuntaiaamuna päätimme yhteistuumin, että emme enää mene syömään aamupalaa majapaikassamme. Päätimmekin nukkua vähän pidempään ja oleilimme siellä melkein uloskirjautumisaikaan eli yhteentoista asti, jonka jälkeen menimme läheiseen kahvilaan syömään irlantilaisen aamupalan. Tällä kertaa aamupala oli hyvä, mutta maksoikin tietysti enemmän. Voitti kuitenkin helposti majapaikkamme aamupalan. Sunnuntaina kuljeskelimme ympäriinsä, välillä kävimme istuskelemassa esimerkiksi The Church -nimisessä, suht hulppeassa baarissa. Se oli nimensä mukaisesti entinen kirkko, joka oli muunnettu baariksi. 

The Church -baari


Kiertelimme vähän missä sattuu, pyörimme parissa kauppakeskuksessa ja käväisimme myös Christ Church Cathedralilla, josta tässä pari kuvaa. Lähdimme ajoissa lentokentälle, mutta emme kyllä olleet siellä yhtään liian ajoissa, loppuaika yhdessä hurahti kuin siivillä. Uskallan myöntää, että tällä kertaa eron hetkellä itkin, aivan häpeilemättä. Janin vierailu helpotti hirmuisesti koti-ikävääni, mutta toisaalta tuntui, että kun hän lähti, koti-ikävä oli hetken pahimmillaan. Onneksi huomenna on enää tasan kolme viikkoa aikaa, että palaan takaisin Suomeen. En vaihtaisi hetkeäkään pois, mutta minun kotini on aina Janin luona...  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti