perjantai 21. lokakuuta 2016

Paljon uusia kavereita!

Taas on päässyt vierähtämään pari viikkoa viime postauksesta ja paaaaaljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. :) Viime kerralla kirjoitin sunnuntaina ja kerroin, että Lolan koulutukset on jääneet vähemmälle. Päätimmekin sitten illalla lähteä vielä käymään lähimmässä koirapuistossa, jossa emme olleet ennen käyneet. Saimme olla puistossa ihan keskenämme ja meillä oli dummy mukana, joten heittelimme sitä hieman Lolalle. Tällä kertaa teimme tosin niin, että ohjaajana toiminut heitti dummyn, mutta hakikin sen itse. Lola joutui siis harjoittelemaan kärsivällisyyttä ja sitä, ettei se aina pääse noutamaan. Lopuksi palkkana hyvästä harjoituksesta Lola sai vielä lähteä noutoon. Koirapuistossa oli mukavaa ja oli kiva käydä tsekkaamassa, missä täällä kotikaupungissa on lähin paikka, missä Lolan voi päästää vapaana juoksemaan. :) 

Viime viikon keskiviikkona Lola pääsi viimeistä kertaa Mustin ja mirrin pentutreffeille. Siellä sujui leikit hyvin, niin kuin aina ennenkin. Lola leikki vähän kaikkien koirakavereiden kanssa. Siitä tykkäsin tosi paljon, koska monesti aiemmin se on valinnut sieltä yhden kamun, jonka kanssa se on sitten melkein yksinomaan leikkinyt ja homma on lähtenyt lopulta vähän lapasesta. Viimeisellä kerralla niin ei kuitenkaan käynyt, mikä oli tosi kiva päätös noille treffeille. :) 

Minulle tuli heti keskiviikkona sellainen tunne, että Lolalle pitää saada pentutreffien korvaavaa leikkiaikaa lajitovereiden kanssa. Löysin facebookista paikallisen pentu- ja koiratreffi -ryhmän, johon liityinkin heti ja laitoin Lolan kuvalla varustetun kaveri-ilmoituksen. Sieltä tärppäsi ja sovin treffit meidän lähikoirapuistoon erään tytön ja hänen puolivuotiaan tolleriuroksensa kanssa. Torstaina Lola täytti tasan 5 kuukautta ja tapasimme uudet kaverit samana päivänä. Aluksi leikit ei meinanneet lähteä liikkeelle, koska melkein heti puistoon tuli myös aikuinen harmaahirvikoirauros. Lola ei lämmennyt kahdelle kiinnostuneelle uroskaverille, joten se pysyi pitkään minun lähelläni, sylissä ja jaloissa. Rohkaistuttuaan Lola alkoi hieman riehua hirvikoiran kanssa, mutta se oli lähinnä sellaista, että Lola pyrki puolustautumaan toisen liian rajuja leikkejä vastaan. Pidinkin mieluummin Lolan erossa hirvikoirasta, kunnes se lähti puistosta. Kun häiritsevät kaverit lähtivät puistosta, pääsi Lola vihdoin tutustumaan tolleriuros Kodaan. Lolalla ja Kodalla synkkasi heti ja leikit lähtivät sujumaan. Kodan omistajalla oli kamerakin mukana, hän otti kuvia leikkivistä kaveruksista, mutta koska ilta oli ehtinyt jo pimenemään, kuvista ei tullut enää kovin hyviä. Sain häneltä kuitenkin nämä pari hyvää kuvaa Lolasta: 

Lola tavalliseen tapaansa hyvin vauhdikkaana :D
Lola 5 kk ja hyvä seisonta :)
Kodan kanssa leikit sujuivat niin hyvin, että heitä olemme huomenna menossa treffaamaan uudestaan. Tällä kertaa menemme päivemmällä, joten saadaan varmasti myös leikkikuvia, laitan niitä sitten seuraavaan postaukseen. :) 

Viime viikonloppua vietimme Janin vanhempien luona. Sunnuntaina Jani sai idean lähteä metsään omalle nuotiopaikalleen paistamaan makkaraa. Minäkin päätin lähteä ja otimme tietysti Lolankin mukaan. Metsässä, päästyämme nuotiopaikalle, laitoimme Lolalle tutkapannan ja päästimme sen vapaaksi. Lola pyöri tiiviisti meidän lähellämme nuotiopaikan ympäristössä ja lähti kauemmas vain minun tai Janin kanssa. Teimme metsässä myös pillillä pieniä harjoituksia, luoksetuloa ja istumista. Jätimme harjoitukset uudessa ympäristössä lyhyiksi ja ne onneksi onnistuivat hyvin, joten niistä jäi hyvä mieli sekä meille että koiralle. Hyvin tottuneesti ja riehakkaasti Lola liikkui metsässä, ihan oikean metsästysspanielin tapaan, vaikka hakukuviota se ei vielä teekkään. Toiminnassa on kuitenkin selvästi vivahteita luontaisesta metsästysvietistä ja hakukuvion tapaista meininkiä näkyy liikkeessä aina välillä. :) Tässä kuvia meidän metsäretkestä: Lola löysi mielekästä puuhaa :D

Metsäkoira ja metsästyksen paras osuus: makkaranuotio :D
Metsäretkeilyn jälkeen olikin väsy eikä osaa päättää nukkuisiko pedissä vai lattialla.

Tällä viikolla uusien kavereiden tapaaminen sen kun jatkui. Kävimme eilen kotikaupungin toisessa koirapuistossa tapaamassa samaisen facebookin pentu- ja koiratreffi -ryhmän kautta löytyneitä sekarotuista aikuista narttukoira Wilmaa ja sen omistajaa. Tällä kertaa otin itse kameran mukaan, jotta sain kivoja kuvia leikeistä. Koirapuistossa oli valmiiksi monta muutakin koiraa ja aluksi Lola ei meinannut uskaltaa mennä portista sisään, koska kaverit tulivat vastaan ja Lolaa hiukan jännitti. Hetken se taas turvautui minuun ja pysytteli lähellä, mutta tällä kertaa Lola rohkaistui aika nopeasti ja lähti leikkiin muiden kanssa. Leikit sujuivat aika monenkin erilaisen koirakaverin kanssa. Lopuksi kun muut lähtivät, Lola ja Wilma pääsivät tutustumaan kahdestaan toisiinsa paremmin. Wilma on jo 3-vuotias, joten se ei ollut ainakaan aluksi kovinkaan innostunut Lolan leikkiyrityksistä. Kyllä ne kuitenkin intoutuivat yhdessä juoksemaan ja riehumaankin. Sen jälkeen Lola alkoi seuraamaan Wilmaa ja kun toinen koira tuli viereiseen koira-aitaukseen ja Lolaa jännitti, se hakikin turvaa ja tukea Wilmasta eikä minusta. Se oli todella hellyyttävää nähdä. :) Tapaamme varmasti myös Wilman ja sen omistajan uudelleen, jotta koirat pääsevät tutustumaan vieläkin paremmin. Tässä kuvia eilisestä leikkihetkestä: 

Kukkulan valtiaat

Lola ja Wilma vauhdissa
"Saisinks mäki maistaa?" :D


Tiimityötä :D
Wilma ja Lola


Tänä viikonloppuna meillä on Lolan kanssa paljon ohjelmaa. Huomenna Lolan kanssa mennään tosiaan toistamiseen treffaamaan Kodaa ja sunnuntaina menemme Satakunnan spanielikerho ry:n järjestämälle retkelle fasaanitilalle. Lola ei tietenkään mene fasaaneja pöllyttämään vaan menemme vain tutustumaan toimintaan ja totuttautumaan härdelliin ja laukauksiin. Siitä myös juttua ja kuvia ensi postauksessa. Tähän loppuun vielä pari kuvaa, jotka Jani otti minusta ja Lolasta eilen. Mukavaa viikonloppua ja kuulumisiin ensi kerralla! :) 

Katsekontakti. Kuva © Jani Eskola

© Jani Eskola2 kommenttia: