sunnuntai 22. toukokuuta 2016

First time in Dublin city centre

Toinen viikko au pair -arkea on nyt takana. Arki alkaa vähitellen muotoutua rutiiniksi ja hommat sujuu ihan hyvin. Tosin olen jo nyt todennut, että en varmaankaan jaksaisi tällaista hommaa kokonaista vuotta. Kolme kuukautta on ihan sopiva aika minulle, varsinkin tässä elämänvaiheessa... :D

Olisi melko turhaa kirjoittaa jälleen arjestani, koska se rullaa melko samalla kaavalla joka päivä. Vastaisuudessa kirjoittelen siis täällä enemmänkin niistä jutuista, mitä teen ja koen vapaa-ajallani. Lisäksi olen suunnitellut kirjoittavani muutaman postauksen koskien Suomen ja Irlannin eroavaisuuksia. Sellaista siis tulossa jatkossa, pysykääpä kuulolla... ;) 

Tällä kertaa kuitenkin asiaa ensimmäisestä päivästäni Dublinin keskustassa! :) Lähdin eilen puolilta päivin bussilla Dublinin keskustaan, jossa minua odotti facebookin kautta löytämäni suomalainen Noora, joka oli luvannut näyttää minulle vähän paikkoja. Bussimatkakin jo sinällään oli jännittävä! Kokeilin bussikorttiani ensimmäistä kertaa ja bussimatkustusoppaana minulla oli kännykän moovit-sovellus, jota eräs toinen suomalainen minulle suositteli. Sen avulla tiesin, millä pysäkillä minun tulee jäädä keskustassa pois kyydistä, jotta löydän kohtaamispaikalle. Todella hyvä ja toimiva sovellus ja onneksi Dublinin busseissa on ilmainen wifi, joten sen turvin pystyin ylipäänsä käyttämään sovellusta matkan aikana. Kätevää! :D 

Tapasimme Nooran kanssa Trinity Collegen pääporteilla. Kiertelimme aluksi hieman Trinity Collegen ympäristössä. Minun oli tarkoitus ottaa sieltä kännykällä kuvia, mutta saimme sadekuuron niskaamme juuri silla hetkellä, kun meinasin kaivaa puhelimen esiin. Kuvia Trinity Collegesta siis ehkä myöhemmin... 

Trinity Collegelta lähdimme sitten kaupunkikierrokselle. Kävimme ensin St. Stephen's Green -nimisessä puistossa, joka oli todella hieno ja rauhallinen paikka keskellä kaupungin vilinää. Joku asuu melko päheessä talossa St. Stephen's Greenissä. :D
Puistosta jatkoimme matkaa keskustan alueella, kävimme esimerkiksi useissa kauppakeskusissa. Niihin oli helppo luikahtaa joka kerta, kun taivaalta alkoi tihuttamaan vettä (pakenimme sadetta enemmän kuin kerran tän reissun aikana :D).

Stephen's Green Shopping Centre


Yksi monista kauppakeskuksista, en todellakaan muista nimeä. :D


Kiertelimme myös Temple Barin alueella. Jonkin verran jo kierreltyämme, alkoi vähitellen tulla nälkä, joten menimme perinteiseen Fish & Chips -ravintola Beshoff Bros:iin syömään. Elämäni ensimmäiseksi Fish & Chips -annokseksi valikoitui Calamary & Chips. Oli ihan hyvää, en tosin jaksanut syödä kaikkia perunoita. Yllättävän täyttävää siis !Syömisen jälkeen jatkoimme matkaa Christ Church Cathedralille, joka on suuri, upea kivikirkko. No, kuvat kertoo varmasti paremmin:
 

Matka jatkui Liffey-joen yli. Joen toisella puolella kiertelimme enimmäkseen kauppakeskuksissa ja sain hyviä vinkkejä siitä, missä voisi käydä esimerkiksi shoppailemassa.  

River Liffey
Kuljimme myös O'Connel Streetillä, joka on yksi Dublinin pääkaduista. Siellä kävimme muun muassa Dublinin keskuspostitoimistolla ja näimme myös The Spire of Dublinin, tietynlainen nähtävyys sekin. Kierroksemme päättyi Trinity Collegelle, josta lähdimme vielä käymään pubissa yksillä ennen kuin suuntasin takaisin Ongariin. :) 

Taka-alalla The Spire of Dublin

O'Connell Street

Nyt lähden jälleen keskustaan, mennään katsomaan jääkiekkoa The Living Room -nimiseen baariin. Kannustetaan Suomi historialliseen voittoon!!! See ya! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti