keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kauneudenhoitoa ja reenejä


Lolalla on ollut viime aikoina paljon menoa ja meininkiä. Tässä ekana tulee kuvia siitä, kun käytiin lauantaina etsiskelemässä rusakoita Janin lapsuudenkodin lähimaastoissa. Pupuja ei tällä kertaa löytynyt, mutta mukavaa oli ja Lolan kanssa tuli treenailtua. Jonkin verran muistuteltiin Lolaa luoksetulosta, kun pillitetään. Sillä oli kova hinku mennä koko ajan Janin isän luo, joka oli myös mukana ja käveli hieman kauempana meistä. Tarkoituksena kuitenkin on, että Lola pysyisi Janin lähellä, joten aina kun se keksi lähteä muualle, se pillitettiin takaisin. Lisää varmuutta tarvitaan luoksetuloon, mutta ihan hyvin se nytkin sujuu. Tuossa yllä on jo yksi kuva lauantailta ja tässä tulee lisää: 

Jani ohjaa Lolan tarkistamaan pusikkoa

Lumipää :D

Lola ja korvat :D

Metsämies ja -koira
Lentävä Lola :D


Dumbo ja metsämies piilosilla :D

Tänään minulla ja Lolalla onkin sitten ollut oikein kiirepäivä. Aamulla kymmeneltä oli Lolan trimmausaika. Päätin jokin aika sitten varata ajan, koska näitä sprinkkuja pitäisi periaatteessa trimmata pari kertaa vuodessa. Halusin lähinnä nähdä, miten trimmaus tapahtuu ja mistä eniten pitää ottaa karvaa pois, jotta voin ehkä mahdollisesti myöhemmin trimmata Lolaa itse. Monet koirathan käyvät trimmauksessa näyttelyitä varten, mutta koska Lola ei ole näyttelykoira, trimmaus liittyy lähinnä käytännön asioihin. Tarkoituksena on siis pitää karvat riittävän lyhyinä, jotta metsästäessä kaikki risut ja männynkävyt eivät tartu metsästä mukaan. Koin kuitenkin, että on parempi että ensimmäisen trimmauksen tekee ammattilainen, jotta Lola tottuu sellaiseen käsittelyyn ja sitä myötä se olisi toivottavasti helpompaa kotonakin. Lisäksi pyysin että Lolan kynnet leikattaisiin, koska kotioloissa siinä on ollut ongelmia. 

Trimmauksessa aloitettiinkin juuri kynsien leikkuusta, joka sujui tietysti ammattilaiselta melko helposti. Lola jännitti toki jonkun verran, mutta käyttäytyi kuitenkin aika rauhallisesti. Seuraavaksi leikattiin hieman ylimääräisiä karvoja ennen pesua. Siinäkin Lola osasi olla hienosti ja pesupaikalle se hyppäsi itse, ennen kuin se vielä tiesi mitä tehtiin. Pesu ei selvästikään ollut yhtä miellyttävää kuin kotona, koska nyt piti seisoa kummallisessa ammeessa. Kerran Lola loikkasi sieltä pois, mutta muuten pesu sujui ihan hyvin, vaikka koiralle se ei selvästikään ollut kovin mieleistä. Kun Lolaa kuivattiin pyyhkeellä, se alkoi vinkua, pesupaikalta teki mieli jo lähteä pois. Pesun jälkeen Lola saikin puristella rauhassa itseään, kun valmistauduttiin seuraavaan vaiheeseen. Lola pääsi trimmauspöydälle, jossa aloitettiin kuivaus föönillä. Se oli Lolan mielestä aluksi todella pelottavaa, pienen takajalat tärisivät ja häntä oli syvällä koipien välissä. Tämä olikin selvästi koko trimmauksen inhottavin vaihe Lolan mielestä. Kuivauksen jälkeen leikeltiin karvoja vähän lisää. Siinä Lola alkoi vähitellen rentoutua, lopulta se jo seuraili ympäristöään ja seisoi rauhassa pöydällä kuin vanha tekijä. Lopulta siis kokemus oli ihan positiivinen, vaikka todella jännittävä. 

Suihkussa

Ny on puhdas!

Fööni oli kaikista ikävin juttu

Melkein valmis, seisotaan paikallaan jo melkein kuin vanha tekijä

Trimmauksen jälkeen käytiin kotona vähän levähtämässä ennen kuin lähdettiin pitkästä aikaa hallille treenailemaan hiukan agilityjuttuja. Hallille mukaan tulivat jälleen ystäväni ja tutut colliekaverit Taika ja Minka. Ennen halliin menoa teimme pitkän, melkein tunnin mittaisen, lenkin metsässä lämmittelyksi. Koirat saivat temmeltää ja purkaa enimmät energiansa ennen treenejä. Tässä hiukan kuvia metsälenkiltä: 

Aikamoisia loikkijoita :D

Lola on liian nopea Minkalle

Koko jengi ja ihana auringonpaiste

Kaikki Lolan kimpussa!

Pakoon!


Lola on Dumbo :D


Treeneissä uutena asiana Lolalle opetettiin A-estettä. Ihan alkuun muisteltiin putkea ja esteitä, mutta ei Lolalla tietenkään niissä mitään ongelmaa ollut, vaikka putkikin oli s-kirjaimen muotoinen. Sellaista ei muistaakseni ole ennen tehty, mutta eipä siinä ollut mitään ongelmaa, putki on Lolan mielestä aina kiva, oli se missä mallissa tahansa. :D A-este oli tosiaan päivän uusi asia, jota lähdettiin Lolan kanssa opettelemaan houkuttelemalla se namilla kiipeämään ja samalla turvattiin kahden ihmisen voimin molemmilta puolilta estettä ja valjaista kiinni pitäen, ettei koira pääse putoamaan vaikka astuisi sivuun. Lola ei pelännyt estettä oikeastaan ollenkaan ja se alkoi sujua heti alusta lähtien aika hyvin, koira oli innokas oppimaan. Opettelimme myös esteen lopussa kontaktia niin, että Lola istui esteen loppupäähän etujalat maassa ja takajalat esteen päällä. Tämänkin Lola oppi aika äkkiä. Putkessa ei tosiaan ollut ongelmaa, sen sijaan esteet tuntuivat aluksi vaikeilta, Lola jostain syystä kieltäytyi aluksi hyppäämästä ensimmäistä estettä putken jälkeen. Lopuksi kuitenkin sekin saatiin sujumaan ja treenien päätteeksi Lola teki koko radan eli A-esteen, putken ja kaksi estettä. Alla on agilitymapsilla tehty kartta radasta jota teimme. Kartassa on myös pujottelukepit, koska niitä harjoiteltiin Taikan ja Minkan kanssa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti