sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Päivitystä piiitkästä aikaa (eli paaaljon kuvia :D)

Huh, onpas ihan liian pitkä väli viime postauksesta! Nyt tulee siis paljon asiaa ja sitäkin enemmän kuvia. :D Kaikkien kuvien päivämääriä en muista, mutta laitan niistä vaan jotain yleisluontoisesti. Tässä tulee nyt siis reilun kuukauden jutut, joten asiaa kyllä riittää! Jospa tämän jälkeen ehtisi taas vähän useammin päivittämään, jotta ei jäisi näin paljon juttuja rästiin. Nyt on siis ollut itsellä todella kiireiset ajat, olen työstänyt kovasti valmistumistani ammattikorkeakoulusta, siinä sivussa tehnyt ja myös hakenut töitä, käynyt viime viikkoina metsästyskurssilla yhtenä iltana viikossa ja välillä yrittänyt rentoutuakin, joten annettakoon anteeksi, etten ole ehtinyt kauheasti päivittelemään tänne. Jatkossa yritän kuitenkin taas ehtiä vähän useammin päivittelemään... ;)

Viime postauksen jälkeen Lola oli ensimmäistä kertaa yökylässä. Jani oli järjestänyt minulle vuosipäivän kunniaksi yllätysreissun kylpylään 19.2., joten Lola pääsi hoitoon ystävämme luo, ettei sen tarvinnut olla liian kauan yksinään. Hyvin sujui hoitopaikassa, Lola kotiutui nopeasti ja käyttäytyi onneksi aika hyvin, ainakin ystävämme haluaa sen uudelleenkin hoitoon joskus, joten ei se kauhean huonosti voinut mennä. :D 

Hoitokoira Lola ystävämme kuvaamana. :)

Sitten hiukan kuulumisia, joista ei ole kuvia. Olemme käyneet Lolan kanssa kahdesti mätsäreissä tässä välissä. 26.2. olimme Loimaalla mätsärissä, jossa jäimme ekaa kertaa ilman sijoitusta. Lolalla oli aivan liikaa energiaa ja sen vuoksi kehässä juoksu oli lähinnä pomppimista. Lola myös jännitti ja sekoili, kun tuomari tuli katsomaan sitä, joten ei se ihme ollut ettei pärjätty. Saatiin sininen nauha ja sinisten kehässä pudottiin pois joukosta melko alkuvaiheessa. Ensi kertaa varten laitettiin korvan taa, että energiaa pitää päästä purkamaan ennen mätsäriä ja seisomista tuomarin tarkastaessa pitää harjotella. Mätsärissä seurana olleet ystäväni ja hänen colliensa Minka onneksi pärjäsivät, he olivat isojen aikuisten PUN2. Ei siis ihan turha reissu kuitenkaan! :)

Toinen mätsäri oli pari viikkoa myöhemmin Raumalla 12.3. Tällä kertaa lenkkeiltiin kunnolla aamulla ja myös tuomarin käsittelyä sekä juoksemista treenailtiin edellisen mätsärin jälkeen. Ajattelinkin, että nyt kaikki mahdollisuudet sijoittumiselle pitäisi olla! Esiintyminen menikin mielestäni tällä kertaa oikein hyvin, vaikka juoksussa Lola veti vähän liikaa. Parikehässä saimme punaisen nauhan, mutta tietysti taso ryhmäkehässä oli kova, joten putosimme melko pian pois joukosta. Esiintyminen meni kuitenkin viime kertaa paremmin, joten en lannistu näistä tuloksista vaan jatkan mätsäreissä käyntiä edelleen, eiköhän se sijoituskin sieltä taas joskus napsahda. :) Rauman mätsärissä seuranamme oli tollerikaveri Koda omistajansa kanssa, he pääsivät sijoituksille ollen isojen pentujen PUN2.  

Sitten hiukan puhelinkuvia, joiden tarkkoja päivämääriä en muista, mutta onko niillä toisaalta väliäkään. :D Tässä hiukan kuvia, joita Jani on ottanut. Ensiksi kuvasarja, josta näkee kuinka meidän eläimet ovat vähitellen lähentyneet: 

Näin me poseerataan vierekkäin!

Nyt alko jo vähän hävettää tää touhu...

... ja sit Pulla päätti hilpasta. Lola jäi höpsönä spanieli-ilmeensä kanssa poseeraamaan.

Tässä vielä Janin ottama kuva Pullasta, tämmöisiä erikoisia chillauspaikkoja ja -asentoja mein kissalla on. :D

Ja vielä yksi kuva, josta näkee Lolan ja Pullan lähentymistä. Mä huilailin tässä kerran sohvalla ja molemmat eläimet halusi tulla ihan kylkeen kiinni. Aika ihanaahan se on. :) <3


Noniin, sitten tulee paaaljon kuvia! Näissä on tarkat päivämäärät tiedossa, joten pystyn kertomaan näistä tapahtumista oikeassa järjestyksessä. :D Maaliskuun alussa Janin sukulaisille tuli hollanninpaimenkoiran pentu, jota meidän piti tietysti lähteä heti moikkaamaan Lolan kanssa! Nämä kuvat Jani otti sunnuntaina 5.3., kun olimme katsomassa tätä suvun uusinta koiravauvaa, joka sai nimekseen Jeri. Se on varsin leikkisä nuori uros, joten tietty ne tulivat Lolan kanssa heti toimeen mainiosti. Lola vaan on niin kovin nopea ja ketterä, että rauhallinen ja vielä pentumaisen kömpelö Jeri ei oikein pysynyt menossa mukana. Silti koirat leikkivät yhdessä innoissaan ja niistä tuli selvästi heti kaverit. Kunhan Jeri hiukan kasvaa, kehittyy ja alkaa paremmin pysyä Lolan perässä, niitä ei pysäytä mikään. :)

Hyökkäykseen! :D


"Ihana tyttö!" :D

Sisällä jatkettiin riehumista, välillä makoiltiin päällekkäin.

Seuraavana viikonloppuna, lauantaina 11.3., menimme Lolan kanssa tapaamaan koirakaveri Kodaa ja sen omistajaa. Kävimme lenkillä kotimme lähellä olevalla koirapolulla ja tällä kertaa minulla oli kamera mukana. Tässä pari otosta aurinkoiselta ja muutenkin varsin mukavalta lenkiltä! :)


Riehutaan!

Lola vetää ilmeellä :D


Lola ja Koda :)
Viime viikolla (vko 11) olimme Janin vanhempien luona koko viikon, kun he olivat reissussa ulkomailla. Siellä Lola sai viikon leikkiä kahden mäyräkoiran kanssa ja pääsi Janin kanssa lenkkeilemään ja treenailemaan usein talon lähimaastoihin. Torstaina (16.3.) kävimme kaupoilla ja ostimme Lolalle uudet valjaat. Vanhat alkoivat olla hiukan rikki ja niissä Lola veti kauheasti, joten kriteerinä uusille valjaille oli, että niissä on vedonesto-ominaisuus. Tällaiset Rukan valjaat tarttuivat Mustista ja Mirristä mukaan ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu! Lola ei vedä näissä läheskään niin paljon. Hiukan isot nämä vielä on, mutta eiköhän Lola vielä tuosta "rotevoidu" niin, että valjaatkin lakkaa pyörimästä päällä. :D

Kivat oranssit valjaat, joissa vedonesto-ominaisuus eli edessä kaulan alla "lenksu" hihnalle. Myös selän päällä on lenksu, joten näitä voi käyttää myös ihan tavallisina valjaina

Jani lenkkeili samaisen viikon perjantaina (17.3.) Lolan kanssa ja sai napattua tämän, tällä hetkellä lempiotokseni kauniista koirastamme:

Niin valpas ja kaunis <3
Viikko sitten sunnuntaina eli 19.3. Pullalla oli syntymäpäivä. Ihana kissamme täytti jo neljä vuotta, voi kuinka aika rientääkään! Pyysin Jania ottamaan Pullasta ja minusta synttärien kunniaksi kuvan ja tällainen siitä tuli:Kun Jani palasi tämän viikon maanantaina eli 20.3. kotiin, hän kävi hienossa kelissä kotimme lähistöllä lenkillä Lolan kanssa. He testailivat uusia valjaita ja harjoittelivat hiukan dummyn kanssa noutoja. Sieltä Jani sai napattua jälleen aika hyvän kuvan Lolasta:

Aika isothan nää valjaat on, mut eiköhä neiti vielä tosta kasva. :D

Vihdoin onkin päästy tässä päivityksessä jo tähän viikonloppuun! :D Tänä viikonloppuna olemme harrastaneet paljon metsälenkkeilyä ja hiukan retkeilyäkin siinä samalla. Perjantaina kävimme samaisella koirapolulla kotimme lähellä, jossa olimme aiemmin Kodan ja sen omistajan kanssa lenkillä. Sieltä otin pari kännykkäkuvaa todisteeksi, että oltiin reippaita:


Luontopolun varrelta löytyi myös kota :) Tänne mennään vielä joskus paistamaan makkaraa!


Eiliselle olimme jo aiemmin suunnitelleet pienen retken Pinkjärven metsäpolun maisemiin. Sinne otimme myös eväät mukaan ja paistoimme matkan varrella olleella Mustalahden laavulla makkarat. Teimme melkein viiden kilometrin lenkin varsin hienoissa maisemissa, loppupäivän Lola olikin melkoisen väsynyt. Molemmat metsälenkit oli oikein kivat, paitsi meille niin myös Lolalle, joka selvästi nautti täysin rinnoin metsässä juoksemisesta. Ihan niin kuin metsästyskoiran kuuluukin! :)

Minä ja Lola :)

Jani ja Lola :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti