tiistai 5. huhtikuuta 2016

Dublin calling!

Blogia aloittaessani vihjasin, että haaveenani olisi lähteä kesäksi au pairiksi johonkin päin Eurooppaa. Nyt haaveeni on täyttä totta! Tänään sain viimeisen varmistuksen: Lähden kesäksi Irlantiin, Dubliniin au pairiksi!

En ole sen enempää hakuprosessista tänne kirjoitellut vaan tein jo varhain sen päätöksen, että kirjoitan tämän tekstin heti kun lähtöni on varmaa. Nyt voin kuitenkin hieman valaista, miten asiat ovat edenneet...

Aluksi laitoin hakemuksen Allianssin nuorisovaihtoon ja maksoin ohjelmamaksun (ensimmäinen kustannus). Tämän jälkeen aloin vähitellen keräämään nuorisovaihdon sivuille hakemukseen tarvittavia liitteitä, joita on aika paljon. Niihin kuuluu muun muassa lastenhoitotodistuksia, passin kopio, rikosrekisteriote (toinen kustannus) ja paljon kaikkea muuta. Lisäksi laitoin passin hakuun, koska 10 v. vanha passini meni vanhaksi vuoden alussa (kolmas kustannus). En ole vieläkään saanut kaikkia liitteitä lähetettyä! Yleensä hakemus lähetetään kohdemaihin vasta, kun kaikki liitteet on lähetetty. Mutta koska olin kesähakija, niin hakemukseni perustiedot lähetettiin alustavasti Irlantiin. Pari päivää tämän jälkeen sain jo tiedon, että yksi perhe olisi kiinnostunut ja skype-haastattelu perheen kanssa sovittiinkin pian.

Jännitin haastattelua hurjasti, niin kuin varmaan kuvitella saattaa! Oli aluksi todella hurjaa puhua englantia, mutta vähitellen se alkoi sujua. En jäätynyt kuin pari kertaa. :D Ajattelin että haastattelu kestäisi ehkä vartin, mutta siihen menikin yli tunti! Tuntui että juttu perheen vanhempien kanssa luisti ja toivon, että samanlainen tunne jatkuu vielä kohteessakin.

Minulle jäi niin hyvä olo perheestä, että päätin että se on sitten tässä, jos perhe minut haluaa au pairikseen. Pari päivää odotin kärsimättömänä, mitä perhe on mieltä ja lopulta vastaus tuli: he halusivat minut au pairiksi! Tänään viimeinen varmistus tuli vielä Allianssin nuorisovaihdolta.

Lähden siis noin kuukauden päästä Irlantiin ja palaan heinäkuun lopulla. Tämä päätös vaikuttaa nyt hyvin vahvasti tämän blogin sisältöön: kesän ajan blogi tulee kertomaan lähinnä au pair-elämästäni Dublinissa! Blogin nimi säilyy samana eikä koirasuunnitelmat ole muuttuneet, joten sekin teema pysyy täällä jollain muotoa. Tänään vaihdoin myös hieman blogin ulkoasua ja banneriin löytyi kuva Dublinista. Teen paremman bannerin heti, kun saan omia kuvia Dublinista. Joka tapauksessa tästä lähtien blogin tekstit keskittyvät pitkälti yhteen teemaan: AU PAIRINA DUBLINISSA, IRLANNISSA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti