maanantai 22. elokuuta 2016

Kyläilyä ja treenausta

Ajattelin kirjoittaa meidän viikonlopusta ja siinä samassa vähän lisää siitä, mitä Lola jo osaa ja missä olisi parannettavaa. Kuvat ovat puhelimella otettuja, koska ei huomattu ottaa kameraa menoihin mukaan, joten laatu ei ole parhain, mutta saa sentään jotain käsitystä. Lauantaina menimme kylään Janin tädin luo. Jälleen yksi uusi paikka ja uusia tuttavuuksia, niistä jännittävin tietysti perheen iso musta sekarotuinen koira. Lola on pelännyt jonkin verran isoja koiria, joten tämä tapaaminen tuli tarpeeseen. Aluksi iso musta uroskoira oli Lolan mielestä todella pelottava, mutta aika nopeasti tyttö rohkaistui ja alkoi haastamaan toista leikkiin. Tämän koiran kanssa oli hyvä tutustua, koska se ei niinkään innostunut riehumaan Lolan kanssa. Se on lisäksi jo iällä, joten Lola pääsi tutustumaan vähän vanhempaan koiraan. Vierailu sujui muutenkin Lolan puolesta todella hyvin, se ei tehnyt asioitaan sisälle ja rauhoittui lopulta jopa nukkumaan. 

Vielä katsellaan vähän kauempaa...

...mutta ei aikaakaan, kun uskaltaa jo haastaa leikkiin.
Eilen eli sunnuntaina meillä oli luvassa kahvitteluja synttäreiden merkeissä, joten päätimme jättää Lolan harjoittelemaan yksinoloa. Sitä ennen kävimme kuitenkin treenaamassa ja leikkimässä hieman läheisellä kaukalolla, tarkoituksena väsyttää Lola, jotta se yksinolessaan lähinnä nukkuisi. Treenasimme istumista ja paikallaan oloa. Lola osaa istua ja odottaa vapaa -käskyä. Tässä kuvasarjassa Jani teki istumisharjoituksen siten, että istutti Lolan ja otti sen jälkeen muutaman askeleen poispäin. Sen jälkeen vapaa-käskystä Lola sai luvan tulla luokse vastaanottamaan kehut. 

Istu!

Muutama askel taaksepäin, koiran katse pysyy ohjaajassa.


Vapaa!

Minäkin tein samaisen harjoituksen Lolan kanssa hieman pienemmässä muodossa ja vähemmällä odotuksella. Lisäksi otin aluksi Lolalta lelun pois irti -käskyllä, istutin ja otin muutaman askeleen taaksepäin. Vapaa -käskystä Lola sai tulla luokse ja sai myös lelun takaisin.

Irti!

Ennen vapaa-käskyä...
Harjoittelimme myös hakukuviota yrittämällä saada Lola seuraamaan käsillä tehtävää edestakaista liikettä. Tähän Lolan innostus ei kuitenkaan oikein riittänyt, niin kuin on käynyt monesti aiemminkin. Se vaatii siis runsaasti lisää treenausta. 

Tässä hieman onnistunutta seuraamista...

...mutta sitten innostus lopahti.

Ilolla kuitenkin isännän luo!

Treenien jälkeen juoksentelimme ja leikimme vielä yhdessä, tässä siitä muutama kuva. 

Riehutaan!Välillä myös irti -käskyllä lelu pois

Ja taas mennään!
Näiden treenien jälkeen Lola oli useamman tunnin yksin. Oli neiti kuitenkin jonkun verran hääräillyt yksinään, yksi pahvilaatikko oli saanut kylkeensä mojovan reiän. Joka kerta, kun jätämme Lolan yksin, opimme uusia asioita, jotka pitää yksin jättäessä muistaa ottaa huomioon. Yksinolokin alkaa kuitenkin vähitellen sujua, kerta kerralta paremmin. 

Sisäsiistiksi opettaminenkin on hyvässä vauhdissa. Lola ei ole enää öisin tehnyt asioitaan sisälle. Lisäksi se osaa jo aika hyvin osoittaa ovelle menemällä, että nyt on hätä, eikä sen ansiosta ole muutamaan päivään tullut mitään asioita sisälle. 

Tässä nyt hieman kuulumisia ja taitoja taas, myöhemmin lisää. :) Tähän loppuun on pakko laittaa vielä kuva tältä päivältä, tämä on kaikille niille, jotka epäilivät, etteivät Lola ja Pulla tule toimeen. ;) 

Ei ihan vierekkäin, mutta kuitenkin aika lähekkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti