torstai 29. syyskuuta 2016

Pentutreffejä ja lisää hankintoja

Oltiin taas eilen keskiviikkona Mustin ja Mirrin pentutreffeillä. Lola tietysti leikki vanhojen tuttujen kamujen kanssa, jotka olivat viime viikollakin treffeillä. Sen lisäksi, että pennut olivat isolla porukalla yhdessä, tehtiin välillä myös niin, että pentuja laitettiin vain kaksi tai kolme kerrallaan aitaukseen. Lola pääsi yhdessä vaiheessa aitaukseen hyvin ujon saksanpaimenkoiranpennun kanssa, joka oli tähän asti ollut enimmäkseen nurkassa itsekseen, samoin kuin viime kerrallakin. Nyt vain Lolan kanssa ollessaan se kuitenkin hieman rohkaistui ja aluksi nuoli Lolan kuonoa. Sen jälkeen Lola kuitenkin, tapansa mukaan, intoutui vähän liikaa ja hyppi sakemannin edessä sen verran hurjasti, että kaveri meinasi paeta jälleen nurkkaan. Hetken kuluttua kaveri rohkaistuikin uudelleen ja leikki alkoi hiukan sujua ja sakemanni intoutui leikkiin jonkun toisenkin pennun kanssa. Olin kuitenkin ylpeä Lolasta, että se kykenee sosiaalistumaan vähän ujompienkin koirien kanssa eikä aina vain juutu niihin hurjimpiin vastustajiin. :D Lupailin viimeksi pentutreffeiltä parempia, kunnon kameralla otettuja kuvia, mutta koska olin tällä kertaa Lolan kanssa kaksistaan liikkeellä, niin en edes yrittänyt ottaa kuvia, keskityin täysin Lolasta huolehtimiseen ja vahtimiseen. Ehkä ensi kerralla saan Janin taas mukaani, niin jompi kumpi ehtii ottaa kuvia. :) 

Jälleen pentutreffien päätteeksi piti myös tehdä Lolalle hankinta, nimittäin valjaat. Lenkeillä Lola vetää edelleen todella paljon ja vaikka seuraamista nyt harjoitellaan, muutosta ei tapahdu niin nopeasti, että lenkeistä tulisi hetkessä mielekkäämpiä. Pitkät lenkit ovat olleet melko mahdottomia, koska Lola on vetänyt itsensä nopeasti henkihieveriin. Siispä ostin tosiaan Rukka-merkkiset, hienot pinkit valjaat, jotka testasin heti tänään tositoimissa. Ja kyllä toimi! Vetäminen väheni huomattavasti ja vaikka Lola edelleen otti joitain juoksupyrähdyksiä, niiden vauhti tyssäsi heti kun hihna kiristyi. Teimme heti paljon pidemmän lenkin eikä Lola läähättänyt yhtään kotiin päästyämme, eli ihan napakymppi ostos! Tietysti jatketaan yhä seuraamisharjoituksia ja tavoitteena on edelleen, että Lola oppisi kulkemaan vierellä löysässä hihnassa, mutta se vaatii vielä sen verran harjoitusta, että nyt välissä on mukava käyttää pitkillä lenkeillä noita valjaita. Millaiset valjaat ovat kyseessä, sen näet täältä! :) Valjaista ei ole kuvaa Lolan päällä ihan siitä syystä, että ne tulivat jo tänään lenkillä todella kuraisiksi. Lähdin lenkille Lolan kanssa, kun koko päivän jatkuneessa sateessa oli tauko. Kaikkialla oli tietysti märkää ja kuraista, joten tassut ja mahanalunen olivat Lolalla kiitettävän kuraiset. Puolessa välissä lenkkiä alkoikin sitten uudelleen sataa, joten saavuimme kotiin läpimärkinä ja koira kuraisena. Siispä mentiin suoraan suihkuun ja aiemmin zooplussan paketissa tullut koirashampookin tuli testattua, hyvältä vaikutti! Tämä lenkki realisoi hyvin tätä koiranomistajan arkea, lenkille säässä kuin säässä ja kurakeleillä suihkun kautta märkä koira pyörimään ympäri kämppää, kiva! :D 

Eilen kävimme Janin kanssa pentutreffeilyn jälkeen kaupoilla. Sieltä tarttui honkkarin alesta mukaan Lolalle koiranpeti. Kyllähän se on aika todennäköistä, että tuo peti saa vielä kyytiä (Lola alkoikin juuri äsken tossa pedin kulmaa repimään, kun tätä kirjoitan :D), mutta onpahan neidillä nyt yksi nukkumapaikka lisää, kun välillä sohvalla meidän välissä tuppaa tulemaan liian lämmin ja Lola siirtyy lattialle makaamaan. Lisäksi tuo peti on helppo ottaa mukaan, kun käydään viikonloppuisin yökyläilemässä vanhempiemme luona.  

Uusi peti oli heti ekana iltana käytössä ja hyvin näytti toimivan!

Pullalta terkkuja sen verran, että saatiin tuossa äsken pari kuvaa sen hassusta nukkuma-asennosta. Pulla on pennusta asti nukkunut välillä milloin missäkin vähän kuin hylje, lattialla välillä toinen etujalka sojottaa eteen ja toinen taa ja pää on pitkällä edessä. Tällä kertaa Pulla nukkui vähän samankaltaisessa asennossa täällä kotona, keittiön ja olohuoneen välissä olevan "ikkunan" aidalla. Harmi että tulevassa remontissa kyseinen aita lähtee, se on nimittäin selvästi ollut Pullan suosiossa. :D 


 


Tähän loppuun vielä hauska kuva molemmista, Pullasta ja Lolasta. Tämä on otettu tiistaina, ei tietoa mitä tuijottivat, mutta jotain mielenkiintoista siellä ulkona näkyi. Tällaisella kuvalla toivotellaan teille kaikille mukavaa viikonloppua! :)

Lola istuu tässä sohvan selkänojan päällä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti