maanantai 14. marraskuuta 2016

Metsällä


Tänä viikonloppuna oli menoa ja meininkiä, niin eläimillä kuin ihmisilläkin. Perjantaina menimme Janin vanhempien luo viikonlopuksi. Päivällä Jani kävi Lolan kanssa jälleen metsässä treenailemassa, sieltä tuo yllä oleva kuva lumisesta koirasta. :D Myös Pulla pääsi iltapäivällä pitkästä aikaa ulkoilemaan. Pulla meni heti ulko-ovelle odottamaan, kun kaivoin esille valjaat ja hihnan. Se nauttii kovasti ulkoilusta ja nykyään Pulla jää usein maukumaan eteisen ovelle kateellisena, kun Lola pääsee pihalle. Pullan kanssa pitäisi jaksaa käydä useammin ulkona, mutta kissan kanssa ulkoilu on jokseenkin raskasta eikä siihen saa itseään motivoitua riittävän usein. Perjantaina Pulla kuitenkin onneksi pääsi taas pihalle valloittamaan appivanhempien kotia ympäröivää metsää. :)  

Kukkulan kingi

Tiellä kävelevät ihmiset jännitti, meinattiin vallan jäädä paikoilleen. :D
Tässä postauksessa onkin vaihteeksi enemmän kuvia Pullasta kuin Lolasta. :) Ulkoilujen lisäksi kävimme illalla Janin mummulassa Lolan kanssa. Olin ylpeä meidän pennusta, se osasi käyttäytyä ihan hyvin, vaikka vieraita ihmisiä jännittikin jonkun verran. Pissavahinkojakaan ei sattunut ja loppuvierailusta Lola malttoi jopa käydä huilaamaan. 

Lauantaiaamuna lähdimme yhteisjahtiin, jossa tavoiteltiin saaliiksi peuroja tai kauriita. Alun alkaen suunnittelin ottavani jahtiin mukaan kameran, koska jahtiaamuksi oli luvattu auringonpaistetta ja pikkupakkasta. Janin isä kuitenkin ehdotti, että jos ottaisin Lolan mukaan kävelemään metsään. Minä en siis itse metsästä, minulla ei ole mitään lupia. Tykkään kuitenkin olla jahdissa, olen oikeastaan aina jahdissa Janin isän mukana, sillä hän on koiramiehenä ja siis kulkee metsässä. Jani on passimiehenä ja ainoa syy, miksen ole hänen kanssaan jahdeissa, on se etten halua seistä paikallani. Koiramiehen kanssa voin lisäksi olla avuksi, voin auttaa koirien kanssa jne. 

Koiria metsälle lähti tällä kertaa kolme, Lolan lisäksi Janin isän karkeakarvaiset mäyräkoirat Luru ja Viivi. Luru on 8-vuotias kokenut ajokoira, melkein jo eläkeikäinen siis. Viivi on Lurun pentu, 2-vuotias ajokoiran alku, ajossa useimmiten tiukasti emänsä kannoilla ajava tapaus. Aamulla kokoonnuttiin jahtiporukan kanssa puoli yhdeksältä ja jaettiin passipaikat. Minä ja Lola mentiin Janin isän eli koiramiehen mukaan. Mäyräkoirat päästettiin aamulla löydetylle peuran jäljelle. Alkuun Lola ihmetteli kovasti, miksi kaverit saavat mennä vapaana edellä, mutta heti kun mäyräkoirat katosivat näkyvistä, Lola unohti ne. Vähän se kuunteli ihmeissään, kun ajo lähti kulkemaan ja mäyräkoirat haukkuivat, muttei tietenkään ymmärtänyt oikeastaan mistä on kyse. Metson jälkiäkin nähtiin, mutta niistä Lola ei ymmärtänyt mitään. Välillä Lola joutui istumaan vähän aikaa, kun ajo tuli meitä kohti ja jouduimme jäämään syrjemmälle, kun koiramies valmistautui ampumaan jos ajo tulisi riittävän lähelle. Hienosti Lola osasi noissakin tilanteissa odottaa minun kanssani kunnes saatiin lupa liittyä jälleen koiramiehen seuraan.

Mäyräkoirilla lähti hyvä ajo eikä mennyt kauaa, kun laukaus ammuttiin. Valitettavasti riistaa ei saatu suoraan koirien edestä, mutta saaliiksi jäi kuitenkin naaraspeura, joka oli ilmeisesti säikähtänyt liikkeelle jahdin äänet kuultuaan. Muitakin peurahavaintoja tehtiin runsaasti, mutta enempää peuroja tai kauriita ei saatu ammuttua. Kun ammuttua peuraa lähdettiin hakemaan metsästä, menimme Lolan kanssa katsomaan sitä. Neiti ei kyllä uskaltanut juurikaan lähestyä peuraa ja pelkäsi, kun sitä alettiin vetää metsästä pois. Onneksi peurat eivät kuulukkaan Lolan tulevaan riistavalikoimaan, joten se ei haitannut, vaikka Lolaa ei peura kiinnostanutkaan. Jahdissa mentiin vielä toinen veto eli mäyräkoirat päästettiin pienen tauon jälkeen uudelleen metsään. En ottanut toiseen vetoon enää Lolaa mukaan, koska se oli niin väsynyt metsässä kuljeskelusta. Toisen vedon ajan Lola nukkui autossa. Harmiksemme ajoa tai peurahavaintoja ei kuitenkaan enää sinä päivänä saatu. 

Päivän saalis

Maisemat toisella vedolla.
Lopun edestä viikonloppua vietettiin isänpäivämeiningeissä, käytiin katsomassa pappoja ja isiä. Eläimillä oli loppu viikonloppu vapaata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti