torstai 17. marraskuuta 2016

Treenaillaan!

Tähän alkuun haluan jakaa teille pienen videopätkän. Meillä oli eilen siivouspäivä ja aina kun siivoan, raivaan Lolan levällään olevat lelut Pullan raapimispuun "mökkiin". Illemmalla Lola alkoi sitten kaivaa leluja mökistä esille ja veti iltahepuleita niiden kanssa. Päätinpä lavastaa tilanteen eli laitoin Lolan nähden lelun mökkiin, istutin Lolan sohvalle ja luvan saatuaan se sai mennä hakemaan lelun mökistä. Lola hoksasi heti mitä hain ja tällä videolla se näkyykin, en yhtään edes epäillyt, etteikö Lola ymmärtäisi mitä tarkoitan. Mukavaa iltaista aivojumppaa, voisi useamminkin piilotella leluja. :D


Tänään olikin sitten treenipäivä! Ystäväni varasi meille hallivuoron nyt heti neljäksi kerraksi joka toinen viikko eli uuteen vuoteen asti treenaillaan kerran kahdessa viikossa. Tänään oli eka kerta eli kolme vielä jäljellä. Aluksi otimme esille putken, koska ajattelimme, että täytyy muistuttaa Lolaa. No, eipä se paljon muistutteluja tarvinnut, suoraa putkea Lola alkoi juosta edes takaisin vanhasta tottumuksesta. Laitoimmekin melkein heti putken mutkalle. Ensimmäisellä kerralla Lola hieman aristi putkea ja kääntyi takaisin, mutta aika nopeasti se muisti mutkaputkenkin ja meni hienosti senkin läpi. 

Kokeilin tänään ekaa kertaa agilitymaps.comin käyttöä. Yritän siis kuvalla hiukan paremmin havainnollistaa, mitä Lolan kanssa teimme: 


Kartassa ei tosiaan paljon ole, koska ei vielä tehdä mitään rataa, tietenkään. Mutta tosiaan putken (joka on kuvassa muuten vain :D) lisäksi treenailimme ohjauskuviota esteillä (minimikorkeudella). Kartassa koira-hahmo havainnollistaa paikkaa, josta Lola lähti liikkeelle. Minä seisoin alussa suurin piirtein esteiden välissä ja ohjasin vasemmalla kädellä Lolan ensimmäiseen hyppyyn. Sen jälkeen minun piti pyörähtää ja ohjata oikealla kädellä toinen este ja lopuksi käänsin Lolan vielä uudestaan ekalle esteelle. Tämä harjoitus oli Lolalle ihan helppo, sen sijaan ohjaaja ei aluksi meinannut ollenkaan handalta tuota pyörähdystä. Lola hoksaa kyllä hirmu nopeasti ja tekee näitä agilityjuttuja ihan riemuissaan. Eniten opettelua kaipaa minä eli ohjaaja, koska olen näissä jutuissa ihan kokematon. 

Toisena uutena juttuna kokeilimme Lolan kanssa miltä puomin päällä kävely tuntuu. Puomi oli purettu kolmeen osaan ja otimme yhden palan, jonka laitoimme maahan makaamaan. Lola pääsi siis vain tunnustelemaan, miltä puomin materiaali tuntuu ja mimmoista sillä on kävellä. Aluksi se tuntui kovin pelottavalta, mutta kun Lola huomasi, mitä haetaan, niin lopulta se seisoskeli kaikilla neljällä tassulla puomin palan päällä ihan tyytyväisenä. :D

Ystäväni ja hänen colliensa Minka kertailivat vanhoja juttuja, mutkaputkea, este + putki yhdistelmää, samaa ohjauskuviota, jota Lolankin kanssa tein, rengasta ja A-estettä. Lopuksi keräsimme esteet pois ja teimme vähän muita harjoituksia. Minä treenailin Lolan kanssa pillillä luoksetuloa ja istumista, siinä samalla ystäväni harjoitteli Minkan kanssa paikallaanoloa häiriössä. Lopuksi ystäväni treenaili vielä Minkan kanssa näyttelyjuttuja, juoksua ja seisottamista. 

Treenailu oli kyllä todella mukavaa ja minä innostun kerta kerralta enemmän, kun näen millä innolla ja älykkyydellä Lola tekee noita juttuja. Edes vuodenajan aiheuttama pimeys ja alku- ja loppulenkin kuraiset olosuhteet eivät latistaneet fiiliksiä. Me tietysti lähdemme tosi pienestä liikkeelle, mutta on kyllä niin kiva päästä tekemään Lolan kanssa yhdessä jotain, joka on meidän kahden juttu. :)   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti