tiistai 1. marraskuuta 2016

Ensi kosketus agilityyn ja uusia tuulia

Viime torstaina ystäväni oli varannut meille tunnin aikaa hallilla, jossa voi treenata agilityä. Saavuimme hallille neljän maissa ja lähdimme ensin koirien kanssa lämmittelylenkille. Treenikavereina Lolalla oli tutut colliekaverit Taika ja Minka. Lämmittelimme koirat hyvin ja olimmekin melkein tunnin lenkillä. Aikamme hallilla alkoi siis viideltä. Laitoimme koirat kiinni ja ystäväni otti ensin Minkan treenaamaan. He koittivat aluksi muutamia esteitä, minä sain toimia palkinnon antajana. Minulla oli siis kippo, jossa oli pari namia ja seisoin odottamassa esteiden takana. Lola oli kovin rauhaton katsellessaan kaverin menoa, se olisi kovasti halunnut päästä itsekin toimintaan mukaan. Minkalla ei aluksi esteet tahtoneet oikein luonata, mutta yritimme niin kauan, että kahden esteen ylitys onnistui ja laitoimme sitten Minkan lepäämään hetkeksi.

Seuraavaksi otimme Lolan lauteille. Koska emme olleet koittaneet agilityä ennen, aloitimme helposta eli putkesta. Laitoimme Lolalle lyhyen suoran putken ja ystäväni otti koiran putken suulle. Minä menin palkkakipon kanssa putken toiseen päähän ja houkuttelin Lolan luokseni samalla, kun ystäväni varmisti, että se tulee putken läpi eikä ohi. Lola ymmärsi jujun aika äkkiä, kun putken päässä odotti namipalkkaa ja rutkasti kehuja. Hyvin pian Lola alkoi mennä heti palkan saatuaan uudelleen putkesta saadakseen toisesta päästä palkan ja kehut. Laitoimme vuorostaan Lolan lepäämään ja Minka pääsi jälleen lauteille. Tällä kertaa Minka treenasi kiikkulautaa, joka sujuikin siltä ihan hyvin. Osittain se myös treenaili itsekseen, juoksi esteitä läpi omatoimisesti, mitä oli hauska katsoa. :D

Otimme Lolan treenaamaan uudestaan ja tällä kertaa pidensimme putkea hieman. Pidempi putki ei menoa haitannut, ilolla mentiin putkea ees taas. Lisäsimme vielä putken eteen portin eli esteen ilman puomia. Istutin Lolan portin taa ja hyppy-käskystä lähdimme liikkeelle ja ohjasin koiran portin läpi ja sen jälkeen putkeen. Lola hoksasi jälleen aika nopeasti idean ja juoksi portin läpi innolla suoraan putkeen, jonka toisessa päässä ystäväni odotti palkan kanssa. Testasimme tätä samaa kuviota vielä siten, että istutin Lolan portin eteen, kiersin itse portin ja putken väliin ja jälleen hyppy-käskystä Lola sai lähteä liikkeelle. Hyvin Lola ymmärsi tämänkin harjoituksen eikä ongelmia ollut. Ystäväni kehui, että harvoin tuon ikäinen pentu malttaa odottaa lähtökäskyä noin hienosti kuin Lola. Se on tuon päivittäisen istumisharjoittelun tulosta, josta voidaan kyllä olla ylpeitä. :) Portti + putki -harjoitusten jälkeen Lola laitettiin jälleen lepäämään. Minka pääsi tekemään pienimuotoisesti rataa ja ystäväni treenasi sen kanssa rengasta, joka oli hiukan päässyt unohtumaan. 

Lola pääsi vielä kertaalleen treenaamaan ja tällä kertaa ystäväni ehdotti, että kokeilisimme mutkaputkea. Ihan aluksi Lola oli hieman hämillään mutkasta, koska toista päätä ei näkynyt ja se kääntyikin herkästi takaisinpäin. Alun kankeuden jälkeen se kuitenkin hoksasi mutkaputkenkin ja sekin alkoi sujua todella hyvin. Otettiin lopuksi siitä pari videotakin, joten tässä siis meidän taidonnäyte miten mennään läpi mutkaputkesta:Lolan treenit olivat siinä, ystäväni treenaili vielä hiukan Minkan kanssa agilityä ja lopuksi Taikakin pääsi treenaamaan, tosin enemmänkin tokon muodossa, koska sille agility ei enää sovi. Treenien jälkeen kävimme vielä lyhyellä jäähdyttelylenkillä. Suunnitteilla olisi, että voisimme ystäväni kanssa mahdollisesti varata tuota hallia talven ajan jokseenkin säännöllisesti. Minä haluan tutustua agilityyn paremmin, koska tämä eka kerta sujui niin hyvin ja laji tuntui olevan Lolalle mieleinen ja sen energiatasoon sopiva. :D Katsotaan miten saadaan aikataulut ja muut sopimaan yhteen, mutta ihanteellista olisi talven ajan treenailla agilityä pienimuotoisesti, jotta ensi kesänä voisin mennä Lolan kanssa jollekin kurssille treenaamaan. 

Viikonloppuna olin reissussa Etelä-Pohjanmaalla ja Jani olikin koko viikonlopun Lolan kanssa. He kävivät paljon kulkemassa metsässä ja saivat Lolalle myös ensimmäisen riistatilanteen kanalinnulla. Jani oli bongannut autosta fasaanin kyhjöttämässä tien vieressä. Hän oli ottanut Lolan auton takaa ja he olivat lähestyneet lintua kauempaa. Lola ei varsinaisesti peläyttänyt lintua lentoon, mutta onnistuneen tilanteesta teki se, että kun lintu pyrähti lentoon, Jani sai Lolan istumaan ja odottamaan eikä koira suinkaan lähtenyt linnun perään. Harjoitustahan tuo vielä vaatii, mutta Jani oli iloinen siitä, että Lola etenee koulutuksessa kovaa vauhtia. Oli kiva kuulla, että heilläkin oli viikonloppu sujunut todella mukavasti metsästyskoulutuksen parissa. 

Itse olin viikonloppuna pitkästä aikaa ratsastamassa (viimeksi kesällä olen käynyt hevosen selässä) ja oli kyllä mahtava fiilis! Sen johdosta päätin etsiä täältä kotipuolesta hevosen, jota voisin käydä pari kertaa viikossa ratsastamassa. Tällä viikolla olenkin menossa katsomaan kahta eri ratsua, jotka ovat tarjolla vuokralle ja lisäksi menen yhteen ratsastuskouluun tutustumaan heidän hevosiinsa, jos sieltä löytyisi minulle vuokraheppa. Semmosia uusia tuulia siis omassa elämässä, lisää harrastuksia mun päiviin, mutta palataan siihen myöhemmin... :)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti