torstai 10. marraskuuta 2016

Talvi tuli!

Terkkuja taas meiltä! Tässä postauksessa vähän kuulumisia viikon ajalta ja pieni videopätkäkin löytyy postauksen lopusta. :) 

Melkein viikko sitten perjantaina ystävämme tulivat meille kylään ja Lolakin sai seuraa, kun tuttu colliekaveri Minka tuli meille (Ystäväni blogia, jossa kerrotaan näistä Lolan colliekavereista, voi muuten lukea täältä). Ystäviemme toinen koira Taika oli koirahoitolassa, koska se ei vielä tule niin hyvin toimeen Lolan kanssa, että ne uskaltaisi jättää keskenään. Ihan ensimmäiseksi lähdimme ystäväni ja Minkan ja Lolan kanssa käymään koirapuistossa. Ajatuksena oli, että Minka ja Lola pääsevät leikkimään ja purkamaan energiaa. Koirapuistossa oli paljon porukkaa ja onneksi kyseisessä puistossa oli erillinen pienten puoli, johon menimme ensin koiriemme kanssa. Lolaa jännittää jotkin isot koirat ja iso porukka olisi ollut sille liikaa, joten en halunnut laittaa sitä ollenkaan isojen puolelle leikkimään. Minka sen sijaan kävi hetkellisesti ison porukan kanssa leikkimässä. Asunnollemme palattuamme koirat olivat aika rauhassa, Lola alkoi melko pian vain nukkumaan.

Lola ja Minka sekä tietysti Pulla olivat perjantaina hyvän tovin keskenään, kun olimme porukalla liikenteessä. Hienosti olivat osanneet olla, kaikki eläimet vaikuttivat siltä, että ne olisivat vain nukkuneet. Lolakin oli pissannut sisälle vain kerran. Muutenkin tuntuu, ettei siihen enää mene kauan, kun Lolastakin tulee sisäsiisti. Se oli viime sunnuntaina yhteensä yhdeksän tuntia yksin kotona ja se oli pissannut sisälle vain kerran. Vaikuttaa pieneltä asialta, mutta mä olin ihan ikionnellinen enkä vaan malta odottaa sitä, että Lola on oikeasti varmuudella sisäsiisti. :D Mutta niin, takaisin ystäviemme vierailuun. Ilta/yö sujui siis eläimillä hyvin. Seuraavana päivänä haimme Taikankin koirahoitolasta meille. Koko eläinköörin kanssakin sujui ihan hyvin, Minka tosin pelkäsi Pullaa aika paljon ja kattihan tietysti käytti tilaisuuden hyväkseen ja oikein pelotteli toista ehdoin tahdoin. Kerran Minka sai kynsistä niin, että se pelästyi oikein kunnolla. Toisaalta ajattelen, että terve kunnioitus koiralla pitääkin olla kissaa kohtaan ja Pulla oli kuitenkin kotonaan, joten täällä se saa olla pomo. Taikan ja Lolan osaltakin päivä sujui ihan mukavasti. Lola osasi pitää etäisyyden Taikaan ja kun katselimme elokuvaa, ne huilasivat melkein vierekkäin. Tämäkin saattaa kuulostaa pieneltä, mutta näiden kahden totuttaminen toisiinsa on vasta ihan alussa ja näin iso edistysaskel on jo todella hieno juttu. Tässä köllöttely kuva Lolasta ja Minkasta, siinä ne makoilivat ihmisten kanssa koko päivän telkkaria töllötellen. :D 


Tällä viikolla Jani ja Lola ovat käyneet kahtena päivänä Janin kotipuolessa treenailemassa metsässä, siis ihan vaan kuljeskelemassa metsässä ja pelloilla. Jani on nyt selkeästi ottanut Lolan metsästyskoulutuksesta vastuun ja luulenpa, että kohta noita kahta on vaikea pitää pois metsästä. :D Olen kuitenkin ennen kaikkea tyytyväinen, että Jani huolehtii tuosta metsästyskoulutuksesta, minulle jää siten aikaa treenailla Lolan kanssa muita juttuja. Tietysti olen tukena ja apuna metsästyskoulutuksessa edelleen, tarkoituksena olisikin mennä mahdollisimman pian metsään niin, että minä menen mukaan huolehtimaan siitä, että Lola istuu eikä lähde riistan perään, jos sattuisi Janille ammuttavaa riistaa eteen. Semmosta tosiaan nyt suunnitteilla, harmi vaan ettei nyt tulevana viikonloppuna saada sitä onnistumaan, mutta Jani on menossa Lolan kanssa jälleen keskenään. Tässä Janin ottamia kuvia tältä viikolta, kun hän on ollut koiraa treenaamassa.

Lolalla on aina irrallaan treenatessa tutkapanta kaulassa, ihan vaan varmuuden vuoksi.


Kaiva kaiva!

Dummy on Lolan lemppari :)Kuvista tosiaan näkyy, että talvi on tullut tänne meillekin päin. Paljoa ei ole lunta, mutta sen verran, että voi kutsua Lolan ensilumeksi. Neiti ei kyllä ollut oikein millänsäkkään lumesta, vähän lumihiutaleita nappaili ilmasta, mutta olisin kyllä odottanut isompia hepuleita. Jäätäkin Lola pääsi testaamaan tiistaina, kun käytiin kävelemässä läheisen lammen ympäri. Lampi oli jo aika hyvässä jäässä, kannatteli helposti pienen koiran painon. Aluksi Lola ihmetteli jäätä aika paljon, mutta lähtikin sitten aika rohkeasti jään päälle liukastelemaan. Yritin myös hieman seisottaa Lolaa et saatais kiva seisomiskuva. Ihan niin hyvää kuvaa ei saatu, ku olisin halunnut, mutta jonkinmoinen kuitenkin. Itse pidin häntää liian korkealla eikä koira ollut tarpeeksi rento, treenausta vaatii siis vielä. Tässä kuvia sieltä lenkiltä, Janin ottamia siis nämäkin. :) 

Mitä tämä on?!

Uskaltautui kuitenkin kokeilemaan, miltä jäällä meno tuntuu. (Hihnakin kainalon alta liukastelun jäljiltä :D)

Seisottamisyritys
Tuon kyseisen lenkin jälkeen halusin vielä kuvata lyhyen videon ihan tätä blogia varten. Siinä esitellään Lolan kanssa hiukan taitojamme. Videolla näkyy pillillä luoksetulo ja istuminen, maahanmeno, seuraaminen ja lelun kanssa irti- ja vapaa-käskyt. Täytyy tehdä jossain vaiheessa vähän parempi ja laajempi video, mutta tässä nyt tämmöinen pieni, mistä saa vähän käsitystä siitä, mitä Lola jo osaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti