maanantai 13. kesäkuuta 2016

Just another week... Almost.Heipat kaikille! Ajattelin tällä kertaa kirjoittaa ihan vaan tuosta viime viikosta ja tietysti viikonlopusta, koska kuten otsikkokin hieman vihjaisi, ei ollut ihan tavallinen viikko. :D Maanantaina oli tosiaan bank holiday, jolloin kävin retkellä Newgrangella (lue aikasempi postaus!). Viikko oli siis yhtä päivää lyhyempi. Sen lisäksi host-perheen äidillä oli torstaina syntymäpäivä, hän täytti 40 vuotta. Sen kunniaksi perheen isä oli järkännyt yllätyksen: Äiti luuli aamulla olevansa lähdössä töihin, mutta ovella isä sanoi, että "et sä mihinkää töihin mee, oon järkänny meille molemmille vapaata ja lähetään hotelliin pariks yöks." (Mullekki saa joskus järkätä tommosen yllärin!) Host-äiti oli tietty ihan häkeltyny eli ylläri onnistui täydellisesti. Torstai olikin minun kannaltani helppo päivä, koska vanhemmat veivät isoimmat lapset kouluun ja olivat koko aamupäivän kaupoilla pienin mukanaan. Sieltä palattuaan he veivät vielä pienimmän lapsen kerhoon, joten koko aamupäivän hommani jäivät käytännössä pois. Iltapäivällä lounaan jälkeen vanhemmat sitten starttasivat minilomalleen. Minun työpäiväni jatkui normaalisti hieman yli viiteen asti, jolloin host-isän sisko ja hänen tyttärensä ottivat lapset haltuun ja vapaailtani alkoi.

Lasten täti ja serkku olivat yötä täällä host-perheen kotona ja olivat siis aamullakin apuna lasten kanssa. Kun lasten täti lähti töihin, niin minun tavanomainen päiväni alkoi ja se olikin varsin tavallinen arkipäivä. Iltapäivällä, kun täti tuli kotiin, lähdimme koko porukalla elokuviin katsomaan Teenage Mutant Ninja Turtles kakkosta. Ihan hyvä leffa, minua nauratti välillä paljonkin. :) Lasten täti ja serkku olivat komennossa aina lauantai-iltapäivään asti, jolloin perheen vanhemmat palasivat reissultaan. Aika pian sen jälkeen, kun vanhemmat palasivat, lähdin perheen äidin ja lasten kanssa isompien lasten koululle grillijuhlaan. Ihan mukava kokemus sekin, ruoka oli hyvää, mutta harmillista oli, että siellä satoi lähes koko ajan. :/

Sillä aikaa, kun olimme koulun grillijuhlissa, perheen isä laittoi talon juhlakuntoon parin sukulaisen avustuksella. Kun palasimme kotiin, perheen äiti yllättyi todella nähdessään juhlakoristelut. Mitään "suprise!"-juttua ei ollut, koska valmistelut olivat yhä kesken ja itse asiassa kukaan ei ollut paluuhetkellämme edes kotona. :D Siitä huolimatta äiti kyllä yllättyi tosissaan! Illemmalla sitten alkoi sukulaisia ja ystäviä saapua paikalle ja synttärijuhlat alkoivat varsinaisesti joskus yhdeksän aikoihin illalla. Tulipahan nähtyä ihan kunnollista irlantilaista juhlimistakin, kyllä nämä irkut osaa tuon juhlimisen jalon taidon! Tarjolla oli jos mitä juomaa eikä mikään loppunut kesken. Juhlat olivat todella hauskat ja siitä kertoo varmaan sekin, että menin vasta aamulla puoli viideltä nukkumaan. Enkä ollut edes viimeisten joukossa! :D Eilinen eli sunnuntai menikin sitten aika pitkälti laiskotellessa ja toipuessa, vaikka en varsinaista krapulaa potenut, olin vain t-o-d-e-l-l-a väsynyt.

Hei, tiiättekö, että jalkapallon em-kisat on alkanu? Mä tiedän aika hyvinkin! Jos joku ei tiennyt, niin irkuthan ovat aikamoisia jalkapallofaneja ja kovia pelaamaankin. Tänään tietysti tässäkin perheessä katseltiin Irlannin joukkueen ensimmäistä matsia Ruotsia vastaan. Lapset kysyivät minulta monesti, kumpaa joukkuetta kannatan, Irlantia vai Ruotsia. No Irlantia tietty! ;) Se, että kisat ovat käynnissä, näkyy täällä muutenkin vähän joka puolella. Monet irlantilaiset ovat koristelleet talojaan ja pihojaan Irlannin lipuin ja viirein. Lisäksi monissa autoissa liehuu Irlannin liput. Kävin tuossa aiemmin lenkillä ja otin muutaman havainnekuvan. Niitä kasa vielä tähän loppuun... :) 

Täällä tunnustetaan väriä!

Tämmösiä on nää autoihin kiinnitettävät liput, liehuu komiasti ku auto on liikkeessä.
Ja joskus ne liput voi niistä autoista irrotakki...
 
Tässä näkyy muutamakin talous, joka tunnustaa väriä. Bongaatko kaikki? (Vaikka kuva onkin vähän huono, kännykkälaatu...)
Tämmöstä näkyy myös ihan tästä oman huoneen ikkunasta
Kokonainen asuinalue tunnustaa väriä!
Löysin myös yhden eriävän mielipiteen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti